Coachen op talent

brainstorm
Voorkomen van en omgaan met Stress & Burn-Out
19 mei 2016
macbook-pro
Commerciële basisvaardigheden voor niet-verkopers
28 juni 2016

Coachen op talent

macbook-pro

Bent u het eens met deze stellingen?

  • Iedereen heeft een specifiek talent en passie.
  • Medewerkers die werken in het verlengde van hun talent en passie, werken spontaan, sneller en beter.
  • Werken binnen jouw talent-zone geeft energie. Werken buiten jouw talent-focus vreet energie.
  • Er bestaan heel wat HR tools en assessments die focussen op competenties, maar de impact van talent en passie komt daarin niet (of on voldoende) aan bod.

Wij geloven in deze stellingen en daarom bieden we een manier aan om talent en passie in kaart te brengen, zodat we medewerkers kunnen inzetten in het verlengde van hun talent en passie. En dit in het belang van de organisatie én van de medewerkers.

De tool die we hiervoor gebruiken, is de TaPas (Talent en passie); een online assessment dat vragen stelt met betrekking tot kenmerken van professioneel functioneren. Het resultaat is 3 verschillende clusters van feedback:

1. Talentfocussen

Talenten zijn het innerlijke vermogen om constructief onderscheidend te blijven binnen een organisatie. Passie is de innerlijke drijfveer die de energiebron kan zijn om deze talenten in te zetten.

2. Versnellers

De versnellers zijn binnen de TaPasCity® benadering clusters van concrete gedragingen die op korte tijd je talenten kunnen ontsluiten. Vanuit deze versnellers krijg je een idee welke dingen je daadwerkelijk kan “doen” om in energiewinst te geraken.

3. Drivers

Dit zijn een onderliggende controlesysteem van iemands persoonlijkheid (Kahler). Ze stammen vanuit de gedragingen die je als kind hebt ontwikkeld om de aandacht te trekken van jouw ouders of betekenisvolle volwassenen. Drivers nemen jouw gedragsmogelijkheden over bij functioneren onder stress en kunnen aldus de toegang tot jouw talenten blokkeren.

Dit assessment peilt naar de dieperliggende drijfveren die een persoon eigen zijn. Het koppelt informatie terug over jouw talenten maar waarschuwt ook voor functioneren onder stress en burn-out.

Wat kan je er als organisatie mee doen?

  • Het aanwezige talent optimaal benutten.
  • De juiste medewerker op de juiste plaats inzetten.
  • Burn-out voorkomen.

Wil je kennismaken met deze nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde methode? Neem dan contact met ons op voor meer info of schrijf je in voor een individuele coaching met een persoonlijk talent-assessment. Zo kan u zelf ontdekken welke troeven dit assessment biedt voor u en de medewerkers van uw organisatie.

Individueel inschrijven is mogelijk. De investering bedraagt 695,- € excl btw en komt in aanmerking voor KMO-portfeuille. Een persoonlijk, uitgebreid Talent profiel is inbegrepen. Neem contact op om af te spreken voor een individuele begeleiding.